About

Dr.Ανδρέας Καραγιάννης M.D. Ph.D


Ορθοπαιδικός Χειρουργος Dr. Ανδρέας Καραγιάννης
Md.Phd. Βιογραφικό σημείωμα (CURRICULUM VITAE).

Ο Ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Ανδρέας Α. Καραγιάννης MD, Phd, γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο Σηλυβρίας, στα Σεπόλια και το Κ’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Σε ηλικία 10 χρόνων είχε την ατυχία να μείνει ορφανός από πατέρα και ήταν το μεγαλύτερο παιδί από τα τρία αδέλφια του. Εισήχθη και αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Στελεχών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, στο Τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων, με βαθμό «λίαν καλώς». Εισήχθη και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας (αριθ. πρωτ. 17927), στις 25.03.1987. Στις 29.06.1987 έλαβε την άδεια του Ιατρικού Επαγγέλματος, ενώ στην συνέχεια υπηρέτησε την υπόχρεο στρατιωτική του θητεία, από 24.04.1987 έως 24.10.1988 και ταυτόχρονα, κάποιο διάστημα, υπηρέτησε στο Αγροτικό Ιατρείο Ασπροπύργου Ευρυτανίας. Την υπόχρεο υπηρεσία υπαίθρου ολοκλήρωσε στο Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Γουργιάς Αιτωλοακαρνανίας (01.09.1989).

Από τις 01.09.89 έως τις 19.11.90, ολοκλήρωσε τον προαπαιτούμενο χρόνο της Γενικής Χειρουργικής, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στην συνέχεια, τα δύο πρώτα χρόνια της ειδικότητας υπηρέτησε στην Ορθοπαιδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας», ενώ τα τρία τελευταία στην Ορθοπαιδική κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο), ολοκληρώνοντας την ειδίκευσή του. Στις 17.05.1995 απέκτησε την άδεια άσκησης της Ιατρικής Ειδικότητας της Ορθοπαιδικής (αριθ. Πρωτ.:Ε2/7996/17/05/1995).

Μιλάει την Αγγλική γλώσσα.

Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα διδακτορικού «Επιδημιολογική μελέτη των καταγμάτων του ισχίου στην Τρίτη Ηλικία, στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας», λαμβάνοντας άριστα από την επταμελή εξεταστική επιτροπή και τον Οκτώβριο του 2005 ορκίσθηκε και κατέχει τον αριθμό διδακτορικού διπλώματος 446.

Για μια πενταετία (20.06.1995-05.04.2000) εργάσθηκε σαν Ορθοπαιδικός θεραπευτής της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ι.Κ.Α. Πατησίων (Ρ01/1188/06/1995) και παραιτήθηκε λόγου ιδιαίτερου φόρτου εργασίας.

Διατηρεί από τον Ιούνιο 1995 προσωπικό ιατρείο, στο οποίο δέχεται περίπου 1500 ασθενείς τον χρόνο.

Από το 1995 και μέχρι το 2002, ήταν επιστημονικός συνεργάτης και χειρουργούσε σε διάφορες κλινικές των Αθηνών (Γενική Κλινική Αθηνών, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Αθήναιον Α΄ και Β’, Λευκός Σταυρός Αθηνών, Βουγιουκλάκειο, Ιπποκράτης).

Από το 1996 είχε αναλάβει την υπευθυνότητα της Ιατρικής ομάδας σε διάφορους Επαγγελματικούς Συλλόγους, όπως της ΠΑΕ Εθνικός Πειραιά, της ΚΑΕ Α.Ο. Σπόρτιγκ Πατησίων, της ΠΑΕ Καλλιθέας, του Α.Ο. Φωστήρα, της ΠΑΕ Scoda Ξάνθης, της ΠΑΕ Ηλυσιακός, ενώ συνεργάζονταν και συνεχίζει να συνεργάζεται με διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά, αλλά και της Επαρχίας. Από το 2009 μέχρι και το 2013 ήταν επικεφαλής και υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Από τον Οκτώβριο του 2018 ανέλαβε ώς επικεφαλής και υπεύθυνος της ΚΑΕ Ηφαιστος Λήμνου.

Το 2002 διορίσθηκε σαν Επιμελητής Β’ στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Υ10α/ΓΠ 12439/02, Φ.Ε.Κ. 65/02), όμως στις 31.12.2002, παραιτήθηκε. Κατά την διάρκεια της απόσπασής του στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και σε διάστημα έξι μηνών, πραγματοποίησε περί τα 150 χειρουργεία και μάλιστα δημιούργησε το αρθροσκοπικό τμήμα στην Ορθοπαιδική κλινική, εκτελώντας εξήντα (60) αρθροσκοπικά χειρουργεία, τα πρώτα που έγιναν στο Νοσοκομείο αυτό και μάλιστα αρκετοί των ασθενών ήταν από την Αθήνα ή και από τις γύρω του Μεσολογγίου, Αγρινίου περιοχές και ιδιαίτερα αφορούσαν σε αθλητές.

Από το 2003 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Μετροπολιτικού Θεραπευτηρίου Πειραιά και της κλινικής Τίμιος Σταυρός Κοντομήτρου, ενώ από το 2004 και από το 2003, ήταν Διευθυντής Ορθοπαιδικού τμήματος, αντίστοιχα, στις δύο κλινικές.

Από το 2007 συνεργάζεται και χειρουργεί στο Ιασώ General (Metropolitan General) , στην Αθήνα, σαν επικεφαλής και Διευθυντής Ά Ορθοπαιδικής κλινικής Αθλητικών Κακώσεων, πραγματοποιώντας περισσότερα από 150-160 χειρουργεία τον χρόνο που αφορούν στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος, του ώμου, της ποδοκνημικής και υπαστραγαλικής άρθρωσης, σε ρήξεις τενόντων (αχίλλειος τένοντας, ορθός μηριαίος, δικέφαλος μηριαίος, τετρακέφαλος και επιγονατιδικός τένοντες κλπ), σε παραμορφώσεις άκρου ποδός (βλαισός μέγας δάκτυλος), νευρινώματα (Morton’s), κατάγματα και τραυματολογία, επανορθωτική χειρουργική γόνατος, ενώ είναι σε θέση να συμβουλεύσει και να αντιμετωπίσει όλο το φάσμα των αθλητικών κακώσεων που χρειάζεται η συντηρητική τους αντιμετώπιση.

Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει αντιμετωπίσει πολλούς αθλητές, υψηλού επιπέδου, διαφόρων αθλημάτων τόσο συντηρητικά όσο και χειρουργικά, πολλοί των οποίων είναι επαγγελματίες αθλητές και μέλη Εθνικών ομάδων.

Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορα κέντρα αρθροσκοπικής χειρουργικής και τραύματος της Ευρώπης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας).

Έχει συμμετοχή και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε πολλά έγκυρα Ευρωπαϊκά περιοδικά και επίσης σε Ελληνικά.

Το όνομα του περιλαμβάνεται στο WHO’S WHO in Health and Medical Services του έτους 2008.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τακτικό μέλος του Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, τακτικό μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και Αθλητικών Κακώσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Μεταβολισμού των Οστών, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης, μέλος της ISMNI (International Society of Musculoskeletal and Neuronal Interacions).

Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας και μέλος της ESSKA 2000 (EuropeanSocietyofSportsTraumatologyKneeSurgeryandArthroscopy) με αριθμό μέλους 2.114.

Αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, το διάβασμα και προσπαθεί να ενημερώνει, στο όποιο χρονικό του κενό, την προσωπική του ιστοσελίδα με χρήσιμη και δοκιμασμένη, από την εμπειρία του, γνώση, για τους επισκέπτες της.