Αρθρίτιδα ώμου

Πρόκειται για μια φλεγμονώδη κατάσταση στην περιοχή του ώμου, που οδηγεί σε καταστροφή του αρθρικού χόνδρου στην γληνοβραχιόνιο άρθρωση του ώμου. Προοδευτικά υπάρχει μόνιμος – συνεχής πόνος στην περιοχή, δυσκαμψία, κριγμός, οίδημα που σαφώς επηράζουν την ποιότητα ζωής ενός ασθενούς. Η ιατρική μας ομάδα, παρέχει εξειδικευμένη θεραπεία για τη διάγνωση, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας ώμου, με στόχο την ανακούφιση από τον πόνο και την επαναφορά σε όσο το δυνατόν καλύτερη κίνηση στην περιοχή.

Η εξειδικευμένη θεραπεία μας προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις για τη διαχείριση της αρθρίτιδας ώμου και την ανακούφιση από τα συμπτώματά της, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Χαρακτηριστικά της Θεραπείας

Εξειδικευμένη Διάγνωση: Η προσέγγισή μας ξεκινά με μια λεπτομερή διάγνωση της αρθρίτιδας ώμου. Το λεπτομερές ιστορικό , η κλινική εξέταση και ο πλήρης απεικονιστικός έλεγχος θέτουν τις βάσεις μιας ορθής αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος.

Εξειδικευμένη Θεραπεία: Παρέχουμε εξειδικευμένη θεραπεία που περιλαμβάνει από ακινητοποίηση και φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία με ήπιες ασκήσεις διάτασης, κρυοθεραπεία ή και τοποθέτηση θερμ΄βων επιθεμάτων για μεείωση του πόνου, τοπικές εγχύσεις (κυρίως κορτικοστεροειδών, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας) και στο τέλος σε εμμένον νυκτερινό άλγος και επιδεινούμενη συμπτωματολογία η λύση της χειρουργική αντιμετώπισης έρχεται στο προσκήνιο.

Η χειρουργική αντιμετώπιση στις ημέρες μας μπορεί να είναι ανάλογα τις περιπτώσεις, από αρθροσκοπικό καθαρισμό (arthroscopic debridement), έως την ολική αρθροπλαστική στον ώμο (Total shoulder replacement ή Reverse total shoulder replacement), όπως και την τοποθέτηση ενός ένθετου στον υπακρωμιακό χώρο (balloοn) ώστε να “κατεβάσει” την φθαρμένη κεφαλή του βραχιονιού από την πρόσκρουσή της με το οστούν του ακρωμίου.

Ανακούφιση από τον Πόνο: Η θεραπεία μας στοχεύει στην ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας του ώμου.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εφόσον έγιναν κατανοητά τα παραπάνω, που προσπάθησα να αναφέρω, με γνώμονα την βιβλιογραφία και την προσωπική μου εμπειρία και υπάρχει προβληματισμός για τον τραυματισμό σας, τότε με ένα απαραίτητο ραντεβού, θα μπορούσε να γίνει μια διεξοδική αξιολόγηση στο πρόβλημά σας και να σας προταθεί η πλέον αρμόζουσα θεραπευτική επιλογή.