Επικονδυλίτιδα / Τennis elbow & Golfers elbow

Η έξω επικονδυλίτιδα του αγκώνα, γνωστή επίσης ως tennis elbow και η εσω επικονδυλίτιδα του αγκώνα γνωστή ως golfers elbow, είναι μια κοινή και επώδυνη κατάσταση που επηρεάζει τον αγκώνα και μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και περιορισμένη δυσχρησία άκρου. Στο ιατρική μας ομάδα, προσφέρουμε εξειδικευμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της επικονδυλίτιδας και την ανακούφιση από τον πόνο στον αγκώνα.

Η επικονδυλιτιδα προκαλεί πόνο και δυσκολία στην εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων που απαιτούν χρήση του αγκώνα. Δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ενός αθλητικού τραυματισμού (tennis, golf, ρακέτες κλπ), αλλα συμβαίνει σε δραστηριότητα με συχνές στροφικές κινήσεις και εκτάσεις στον καρπό. Επίσης είναι “προϊόν” καταπόνησης ή ασυνήθιστης δραστηριότητας. Η εξειδικευμένη θεραπεία μας προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις για τη διαχείριση του πόνου και την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του αγκώνα.

Χαρακτηριστικά της Θεραπείας

Εξειδικευμένη Διάγνωση

Η θεραπεία μας ξεκινά με μια λεπτομερή διάγνωση της επικονδυλιτιδας, χρησιμοποιώντας το ιστορικό, την κλινική εξέταση και σε κάποιες περιπτώσεις την ακτινογραφία ή την μαγνητική τομογραφία.

Θεραπεία

Παρέχουμε εξατομικευμένη θεραπεία που περιλαμβάνει αναλγητική αγωγή, χρήση περιαγκωνίου, κρυοθεραπεία, φυσικοθεραπεία και θεραπευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για την ανακούφιση του πόνου, να ενισχύσουν τον αγκώνα αλλά και να διαταθεί όλη η περιοχή του άνω άκρου και του αυχένος. Η έγχυση Platelet – rich – plasma (PRP), μπορεί να συμπληρώσει την συντηρητική θεραπεία. . Η χειρουργική θεραπεία είναι εξαιρετικκά σπάνια.

Αποκατάσταση Λειτουργικότητας

Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τη φυσιολογική λειτουργία του αγκώνα και την κινητικότητά του, ενώ σε αθλητές είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε καλή προθέρμανση αλλά και αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούν την ρακέτα ώστε να γίνει η κατάλληλη πρόληψη νέου τραυματισμού.

Αν προσπαθείτε να ξεπεράσετε τον πόνο στον αγκώνα, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην ανακούφιση του πόνου και στην επαναφορά της κινητικότητας του αγκώνα σας.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εφόσον έγιναν κατανοητά τα παραπάνω, που προσπάθησα να αναφέρω, με γνώμονα την βιβλιογραφία και την προσωπική μου εμπειρία και υπάρχει προβληματισμός για τον τραυματισμό σας, τότε με ένα απαραίτητο ραντεβού, θα μπορούσε να γίνει μια διεξοδική αξιολόγηση στο πρόβλημά σας και να σας προταθεί η πλέον αρμόζουσα θεραπευτική επιλογή.