Τενοντίτιδα Αχιλλείου τένοντα

Η τενοντίτιδα ή τενοντοπάθεια του αχιλλείου τένοντα (Achilles Tendinitis) είνα μια συχνή κατάσταση που συμβαίνει όταν ο αχίλλειος τένοντας που διέρχεται στο πίσω μερος του κάτω άκρου, ερεθίζεται και υφίσταται κάποιου είδους φλεγμονή.

Αυτό προκαλεί έντονο πόνο, περιορισμένη κινητικότητα στην περιοχή του πίσω μέρους του ποδιού, χωλότητα και εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες του ασθενή.

Κύρια συμπτώματα

  • Πόνος και δυσκαμψία στην περιοχή του αχιλλείου τένοντα, ιδιαίτερα με την πρωϊνή αφύπνιση
  • Πόνος στην περιοχή του τένοντα, που επιδεινώνεται με την δραστηριότητα
  • Έντονος πόνος και οίδημα, μετά την άθληση
  • Πάχυνση και οίδημα στην περιοχή του τένοντα λίγο πάνω από την κατάφυσή του στην πτέρνα ή και στο οστούν της πτέρνας. Στην περιοχή αυτή συχνά εμφανίζεται ένα οστεόφυτο που “κακοποιεί” την κατάφυση του Α.Τ ως επί καταφυσίτιδας Α.Τ. (insertional tendinitis)

Χαρακτηριστικά της υπηρεσίας

Εξειδικευμένη Διάγνωση

Κάθε περίπτωση αναλύεται από έμπειρο ορθοπαιδικό ώστε να τεθεί η κατάλληλη διάγνωση. Απλή ακτινογραφία profil της ποδοκνημικής άρθρωσης και μαγνητική τομογραφία, μας βοηθούν στην διάγνωσή μας.

Προσαρμοσμένο Σχέδιο Θεραπείας

Ανάλογα με το βαθμό της τενοντίτιδας, σχεδιάζουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας. Ανάπαυση, κρυοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, διατάσεις γαστροκνημίας, χωρίς φόρτιση – αρχικά, νυκτερινός νάρθηκας ή / και προστατευόμενη φόρτιση του σκέλους, συμπληρώνουν το πάζλ της συντηρτικής αγωγής.

Η χειρουργική θεραπεία και συγκεκριμένα οι ελάχιστης επεμβατικότητας μέθοδοι έχουν την θέση τους σε εμμένουσα συμπτωματολογία.

Συνεχής Παρακολούθηση

Παρακολουθούμε την πρόοδο της θεραπείας και προσαρμόζουμε το σχέδιο ανάλογα.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εάν αντιμετωπίζετε τενοντίτιδα του αχιλλείου τένοντα, επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε την καλύτερη ιατρική φροντίδα. Επισκεφθείτε το ιατρείο μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.