Ρήξη καταφυτικού τένοντα δικεφάλου

Η ρήξη του καταφυτικού τένοντα του δικεφάλου είναι μια σοβαρή τραυματική οντότητα που μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, οίδημα και δυσχρηστία στην κάμψη και υπτιασμό κυρίως του αγκώνα.

Στην ιατρική μας ομάδα, προσφέρουμε εξειδικευμένη θεραπεία για τη ρήξη του καταφυτικού τένοντα δικεφάλου μυός, στοχεύοντας στην ανακούφιση του πόνου, στην αποκατάσταση της κινητικότητας και απόκτησης της λειτουργικότητας της άρθρωσης του ασθενούς, όπως πρό του τραυματισμού και σε διάστημα κοντά στους 4-6 μήνες να επανέλθει στην πρότερη αθλητική δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικά της Θεραπείας

Η θεραπεία που προσφέρουμε αντιμετωπίζει το πρόβλημα αποτελεσματικά, προσφέροντας ανακούφιση από τον πόνο και επαναφέροντας τη φυσιολογική λειτουργία του αγκώνα.

Εξειδικευμένη Διάγνωση

Η θεραπεία μας ξεκινά με μια ακριβή διάγνωση της ρήξης του καταφυτικού τένοντα δικεφάλου, βασιζόμενη σε ιστορικό, κλινική εξετάση και απεικονιστικές μεθόδους (ακτινογραφία, μαγνητική τομογραφία).

Προσαρμοσμένο Πρόγραμμα Θεραπείας

Καταρτίζουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας για κάθε ασθενή, στοχεύοντας στη μέγιστη ανακούφιση και αποκατάσταση της κινητικότητας.

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Σε περιπτώσεις που απαιτείται χειρουργική επέμβαση, εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές και μέσω διοστικού καναλιού στην περιοχή του κερκιδικού ογκώματος της κερκίδας (εκτός φλοιού) με buttons τιτανίου ή και με “βίδα”, επανακαθηλώνουμε το άκρο του τένοντα.

Φυσικοθεραπεία

Συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές για την επαναφορά της κίνησης αγκώνα, προοδευτικά, στον ασφαλή χρόνο επούλωσης του τένοντα μέσα στο οστούν, διάστημα που μπορεί να φτάσει τους τρείς μήνες.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εάν βρίσκεστε αντιμέτωποι με τραυματική ρήξη του καταφυτικού τένοντα δικεφάλου, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα και να επαναφέρετε τη φυσιολογική λειτουργία του αγκώνα. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.