Κατάγματα κνημιαίων ακανθών (γληνών)

Τα κατάγματα κνημιαίων ακανθών, γνωστά και ως κατάγματα γληνών, (tibial spine fractures) αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα τραύματα του γόνατος. Αφορούν την κορυφή του οστού της κνήμης στην άρθρωση του γόνατος, στην περιοχή όπου καταφύεται ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος.

Αυτός ο τύπος του τραυματισμού είναι συνήθης στην παιδική και εφηβική ηλικία. Μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, αίμαρθρο καθώς και περιορισμό της κινητικότητας. Στην ιατρική μας ομάδα, παρέχουμε εξειδικευμένη θεραπεία για τη διάγνωση και την αποκατάσταση των καταγμάτων κνημιαίων ακανθών, βοηθώντας τους ασθενείς να ανακτήσουν τη φυσιολογική λειτουργία του γόνατος και να επανέλθουν στην πρότερη αθλητική τους δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικά της θεραπείας των καταγμάτων κνημιαίων ακανθών

Εξειδικευμένη Διάγνωση

Η θεραπεία ξεκινά με μια προσεκτική αξιολόγηση της έκτασης της ζημίας, χρησιμοποιώντας ιστορικό, κλινική εξέταση, ακτινογραφίες, αξονική ή και μαγνητική τομογραφία.

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Σε περιπτώσεις που απαιτείται, η αρθροσκοπική χειρουργική εφαρμόζεται για την αποκατάσταση/ επανακαθήλωση των καταγμάτων των κνημιαίων ακανθών στην θέση τους, συνήθως με ράμματα

Αν αντιμετωπίζετε έναν τραυματισμό με συνέπεια κατάγμα κνημιαίων ακανθών, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κλείσετε ραντεβού με τον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό μας χειρούργο.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εφόσον έγιναν κατανοητά τα παραπάνω, που προσπάθησα να αναφέρω, με γνώμονα την βιβλιογραφία και την προσωπική μου εμπειρία και υπάρχει προβληματισμός για το γόνατό σας, τότε με ένα απαραίτητο ραντεβού, θα μπορούσε να γίνει μια διεξοδική αξιολόγηση στο πρόβλημά σας και να σας προταθεί η πλέον αρμόζουσα θεραπευτική επιλογή, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι η αρθροσκοπική χειρουργική.