Μηνίσκος

Οι μηνίσκοι είναι από τις σημαντικότερες δομές άρθρωσης του γόνατος, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των κραδασμών και στην σταθεροποίηση του γόνατος.

Οι μηνίσκοι είναι δύο ινοχονδρικοί δίσκοι που βρίσκονται ανάμεσα στα οστά του γόνατος. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύουν τις χόνδρινες επιφάνειες της άρθρωσης του γόνατος και να εξασφαλίζουν την ομαλή και αθόρυβη κίνηση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χρόνου ο μηνίσκος μπορεί να υποστεί φθορά, οξεία τραυματική ρήξη ή ρήξη εκφυλιστική, προκαλώντας πόνο, ύδραρθρο και χωλότητα – δυσχέρεια στην βάδιση.

Στην Κλινική μας, προσφέρουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες αντιμετώπισης προβλημάτων μηνίσκου, υποστηρίζοντας τους ασθενείς να ανακτήσουν την πρότερή τους κινητικότητα και χωρις πόνο.

Οι λύσεις που προσφέρουμε:

Εξειδικευμένη διάγνωση

Η εξειδικευμένη μας ομάδα, διενεργεί τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις, για να τεθεί η ακριβής διάγνωση, η θέση, η έκταση, ο τύπος της ρήξης του μηνίσκου αλλά και η κατάσταση των λοιπών δομών του γόνατος.

Εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση

Σε περιπτώσεις που απαιτείται η χειρουργική επέμβαση, γιατί όλες οι ρήξεις μηνίσκων δεν είναι απαραίτητο να χειρουργηθούν, θα προβούμε σε επεμβάσεις όπως η συρραφή του μηνίσκου ή η αφαίρεση κάποιου τμήματός του, με στόχο να επαναφέρουμε την ομαλή λειτουργία του γόνατος που απαιτείται.

Αποκατάσταση

Μέσω της συντηρητικής θεραπείας ή και της αρθροσκοπικής χειρουργικής, όταν απαιτείται, προσφέρουμε στους ασθενείς μας τη δυνατότητα να ανακτήσουν την κινητικότητα και την άνεση τους, επιστρέφοντας στις καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητές τους χωρίς πόνο και περιορισμούς, στο ορθό χρονικό διάστημα.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το μηνίσκο και αναζητάτε εξειδικευμένη φροντίδα, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κλείσετε ένα ραντεβού. Βρισκόμαστε εδώ για να παρέχουμε την όσο το δυνατόν υψηλή ποιότητα φροντίδας που χρειάζεται ο κάθε ασθενής για να είναι σε θέση να ανακτήσει την υγεία και την ευεξία του.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εφόσον έγιναν κατανοητά τα παραπάνω, που προσπάθησα να αναφέρω, με γνώμονα την βιβλιογραφία και την προσωπική μου εμπειρία και υπάρχει προβληματισμός για το γόνατό σας, τότε με ένα απαραίτητο ραντεβού, θα μπορούσε να γίνει μια διεξοδική αξιολόγηση στο πρόβλημά σας και να σας προταθεί η πλέον αρμόζουσα θεραπευτική επιλογή, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι η αρθροσκοπική χειρουργική.