Εκτινασσόμενος δάκτυλος / Trigger Finger – thumb

Ο εκτινασσόμενος δάκτυλος (trigger finger) ή εκτινασσόμενος αντίχειρας (trigger thumb) είναι μια κοινή κατάσταση που προκαλεί πόνο και block του δακτύλου. Στήν ιατρική μας ομάδα, προσφέρουμε εξειδικευμένη θεραπεία για τον εκτινασσόμενο δάκτυλο / trigger finger – thumb, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία ενός έμπειρου ορθοπαιδικού χειρουργού.

Ο εκτινασσόμενος δάκτυλος είναι μια κατάσταση όπου το δάκτυλο “μπλοκάρει” σε κάμψη και στην προσπάθεια έκτασής του δε “συνεργάζεται”. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, δυσκολία στο να ανοίξει πλήρως ή να κλείσει το δάκτυλο και μπορεί να περιορίσει σημαντικά την καθημερινή σας δραστηριότητα. Συχνά υπάρχει μια μικρή και επωδυνη προπέτεια στην βάση του δακτύλου, με πιθανή φλεγμονώδη δραστηριότητα γύρω από την θήκη του καμπτήρα τένοντα και αδυναμία στην έκταση του δακτύλου.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Εξειδικευμένη Αξιολόγηση

Ο ορθοπαιδικός μας χειρουργός θα πραγματοποιήσει μια λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασής σας και θα εξετάσει τις καλύτερες επιλογές θεραπείας για εσάς.

Εξειδικευμένη Χειρουργική Θεραπεία

Υπό μικροσκοπικη καθοδήγηση με χρήση τοπικής αναισθησίας και ισχαίμου περίδεσης, ο χειρουργός διατέμνει το Α1 έλυτρο, ελευθερώνοντας τον καμπτήρα τένοντα, επαναφέροντας την πλήρη κινητικότητα του δακτύλου άμεσα μετά το χειρουργείο.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εάν αντιμετωπίζετε πόνο ή δυσκολία στην κίνηση του δακτύλου, επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού με τον ορθοπαιδικό μας χειρουργό. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε την κινητικότητα σας.