Δια & υποτροχαντήριο κάταγμα άνω πέρατος μηριαίου

Το δια και υποτροχαντήριο κάταγμα του άνω πέρατος του μηριαίου οστού αποτελεί μια σοβαρή ορθοπαιδική πρόκληση και είναι ένα από τα σημαντικότερα ιατροκοινωνικά προβλήματα στις ανεπτυγμένες χώρες Ευρώπης, Β.Αμερικής αλλά και στην χώρα μας. Η αύξηση αυτών των καταγμάτων με την πάροδο της ηλικίας φθάνει στο 20% σε πληθυσμό άνω των 80 ετών της ηλικίας αυξάνοντας σημαντικά τα επίπεδα θνησιμότητας αυτών των ατόμων.

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός μας, χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες τεχνικές και μεθόδους για την αντιμετώπιση αυτών των καταγμάτων, στοχεύοντας στην γρήγορη ανάρρωση και άμεση επαναφορά της λειτουργικότητας του ασθενούς, ώστε να δύναται να εγερθεί με μερική φότρτιση του σκέλους και σε 4-6 μήνες να έχει επανέλθει στα επίπεδα πρό του κατάγματος.

ΔΕ ΙΣΧΙΟ με DHS / RICHARDS

ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ γ-nail (F+P ακτινογραφία)

Δια - Υποτροχαντηριο καταγμα επί εδάφους οστεοαρθρίτιδας αρ ισχιου

Τι είναι το δια και υποτροχαντήριο κάταγμα;

Αφορούν σε κατάγματα του άνω πέρατος του μηριαίου από το εξωαρθρικό τμήμα του μηριαιού αυχένα έως 5cm περιφερικά του ελάσσονα τροχαντηρα. Είναι κατάγματα που μπορεί να είναι “σταθερά”, αλλά και “ασταθή” (έχουν συντριβεί στον έσω και οπίσθιο φλοιό).

Συμβαίνουν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, συγκριτικά με άτομα που υφίστανται υποκεφαλικά κατάγματα. Σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας του ισχίου, η κατάληξη της πτώσης είναι σχεδόν πάντα ένα διατροχαντήριο κάταγμα.

ακτινογραφίες f + p ΔΕ ΙΣΧΙΟΥ

ακτινογραφίες f + p ΔΕ ΙΣΧΙΟΥ

Πώς αντιμετωπίζονται;

Η αντιμετώπιση εξαρτάται από τη σοβαρότητα και τον τύπο του κατάγματος.

Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν:

Χειρουργική Αντιμετώπιση

Εφαρμογή σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών για την επαναφορά και σταθεροποίηση του οστού, με κλειστή ενδομυελική ήλωση, τύπου γ-nail, ελάχιστης επεμβατικότητας.

Φυσικοθεραπεία

Προγράμματα αποκατάστασης για την ενίσχυση των μυών και τη βελτίωση της κινητικότητας, άμεση έγερση του ασθενούς.

Φαρμακευτική Αγωγή

Ανακούφιση του πόνου μέσω κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής και λήψη αντιπηκτικής αγωγής.

Οφέλη της Θεραπείας

 Άμεση κινητοποίηση του ηλικιωμένου ασθενούς μας και επιτάχυνση της διαδικασίας ανάρρωσης, επιτρέποντας την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και στην οικογένειά του.

Ανακούφιση Πόνου

Μείωση του πόνου και βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Βελτιωμένη Λειτουργικότητα

Επαναφορά της λειτουργικότητας του ισχίου και βελτίωση της κινητικότητας, ακόμα και στο φυσιολογικό.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εάν αναζητάτε εξειδικευμένη φροντίδα για οποιοδήποτε ορθοπαιδικό πρόβλημα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας. Ο ορθοπαιδικός χειρουργός μας είναι εδώ για να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, με προηγμένες τεχνικές και προσεγγίσεις που θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε στην καθημερινότητα σας.