Διάστρεμμα / εξάρθρημα Ακρωμιοκλειδικής

Το τραυματικό εξάρθρημα της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης αποτελεί ένα συχνό τραυματισμό κατά την διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων (ποδοσφαιρο, tennis κ.α) και συμβαίνει συνήθως μετά από πτώση στο έδαφος και μετά από άμεση πλήξη και δύναμη που ασκείται στην εξωτερική επιφάνεια του ώμου.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό, τις περισσότερες φορές, ο ασθενής ακούει έναν ήχο και παρουσιάζει οίδημα, πόνο αλλά και προβολή του περιφερικού άκρου της κλείδας άνω του οστού του ακρωμίου. Στην ιατρική μας ομάδα, παρέχουμε εξειδικευμένη θεραπεία για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση αυτών των τραυματισμών, με στόχο την ταχεία ανάρρωση και την επαναφορά στην κανονικότητα. Από το διάστρεμμα έως το εξάρθρημα της ακρωμιοκλειδικής υπάρχουν έξι (6) διαφορετικές βαθμίδες, ανάλογα με την βαρύτητα του εκάστοτε τραυματισμού.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Η εξειδικευμένη θεραπεία που προσφέρει η ομάδα μας, συμβάλλει στην ταχεία ανάρρωση και επαναφορά της κινητικότητας του ώμου.

Η θεραπεία ξεκινά με μια ακριβή διάγνωση του τραυματισμού, την κλινική εξέταση και τον ακτινολογικό έλεγχο. Είναι σημαντικό να γίνει κατηγοριοποίηση του βαθμού της βλάβης και να ακολουθήσουμε στην συνέχεια την απαραίτητη αντιμετώπιση.

Εξειδικευμένος Χειρισμός:

Κάθε ασθενής λαμβάνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας που περιλαμβάνει από ακινητοποίηση, ειδική επίδεση, προσπάθεια μείωσης πόνου και οιδήματος της περιοχής, φυσικοθεραπεία, ασκήσεις ενδυνάμωσης έως και, εαν απαιτείται, χειρουργική επέμβαση.

Επαναφορά Κινητικότητας:

Η θεραπεία στοχεύει στην επαναφορά της φυσιολογικής κινητικότητας του ώμου, επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

Προγραμματισμός ραντεβού

Αν αντιμετωπίζετε διάστρεμμα ή εξάρθρημα της ακρωμιοκλειδικής, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κλείσετε ένα ραντεβού με τον ορθοπαιδικό χειρουργό μας. Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε τη φυσική σας κατάσταση και να ξαναβρείτε την κινητικότητα του ώμου σας.