Κατάγματα περιοχής ώμου

Τα κατάγματα στην περιοχή του ώμου διαχωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στα κατάγματα της κλείδας και στα κατάγματα του άνω πέρατος βραχιονίου (ή κεφαλής του βραχιονίου οστού). Συνήθως είναι απότοκα πτώσεων και ιδιαίτερα σε ηλικιωμένα οστεοπορωτικά άτομα.

Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πόνο, οίδημα και περιορισμό στις καθημερινές δραστηριότητες ενός ασθενή.

Στην ιατρική μας ομάδα, παρέχουμε εξειδικευμένη θεραπεία για τη διάγνωση, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των καταγμάτων στην περιοχή του ώμου, με σκοπό την ταχεία ανάρρωση και την επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας του.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Η θεραπεία μας αρχίζει από από την λήψη του ιστορικού και την κλινική εξέταση. Θα πρέπει να αποκλείσουμε βλάβες αγγείων και νεύρων του άνω άκρου και να παραπέμψουμε τον ασθενή μας για απεικονιστικό έλεγχο.

Οι ακτινογραφίες που χρειαζόμαστε είναι δύο. Μια προσθιοπίσθια ακτινογραφία (AP view) και μία στο επίπεδο της ωμοπλάτης (Υ view). Η αξονική τομογραφία προσεγγίζει τα συντριπτικά κατάγματα στη συνέχεια με μεγάλη λεπτομέρεια, ώστε να καθορίσουμε και την πλέον εξατομικευμένη θεραπευτική μας προσέγγιση με ασφάλεια.

Η συντηρητική αντιμετώπιση αλλά και η χειρουργική με ανοικτή ανάταξη και εσωτερική οστεοσύνθεση με ανατομική πλάκα και βίδες ή η ολική αρθροπλαστική ώμου αποτελούν τις λύσεις για τέτοιου είδους κατάγματα.

Φυσικοθεραπεία και Αποκατάσταση: Μετά την αντιμετώπιση του κατάγματος, παρέχουμε στους ασθενείς προγράμματα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης για την επαναφορά της κινητικότητας και της δύναμης του ώμου.

Προγραμματισμός ραντεβού

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο κάταγμα στην περιοχή του ώμου, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να κλείσετε ένα ραντεβού με τον ορθοπαιδικό μας χειρούργο.